Αναπαλαιώθηκαν

 οι Ιστορικοί σταθμοί του Οδοντωτού !


Οι Ιστορικοί σταθμοί της ονειρευμένης διαδρομής του οδοντωτού αναπαλαιώθηκαν !

 

    Πρέπει αρχικά να ευχαριστήσουμε θερμά την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας ,τον Νομάρχη κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο , την  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και τους εργάτες του Ο.Σ.Ε που ανέλαβαν και πραγματοποίησαν  το επίπονο αλλά και πολύτιμο αυτό έργο ,εδώ  πρέπει να κάνουμε για αυτό μια ιδιαίτερη αναφορά στο πείσμα ενός Καλαβρυτινού αθεράπευτου λάτρη του οδοντωτού μας του Αλέξη του Λεχουρίτη  καθώς και τις προσπάθειες όλων όσων συνέτειναν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το πραγματικό στολίδι κατά μήκος της μοναδικής ομορφιάς διαδρομής του οδοντωτού .

  

φωτο - "Στάση Κερπινής"

 

 STATION_KERPINI.JPG

odontotos_st_kerpini.jpgkerpini_station 008.jpg

Φωτογραφίες Παλαιότερες και Σημερινές από τον Ιστορικό Σταθμό της "Στάσης Κερπινής".

 

     Πρέπει να πούμε ότι το έργο «Προστασία και Αξιοποίηση Φαραγγιού Βουραϊκού» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που βασικό στόχο έχει την επιπρόσθετη  τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη του οδοντωτού σιδηροδρόμου, ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης των περιοχών που ο ιστορικός σιδηρόδρομος ενώνει εδώ και δεκαετίες.

Περιλαμβάνει εκτεταμένες και ριζικές παρεμβάσεις στους σταθμούς Νιαμάτων, Τρικλιών, Μεγάλου Σπηλαίου, Κερπινής και στην θέση Προσκοπικό. 

Τα ανακαινισμένα κτήρια δένουν με το σπάνιου κάλλους και  επιβλητικό περιβάλλον του φαραγγιού και βοηθούν τον  επιβάτη  του Οδοντωτού να χαρεί μια μοναδικής αισθητικής διαδρομή κατά μήκος της διαδρομής του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Επιστροφή στην Αρχή
  Top