Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

     Στα Καλάβρυτα θα διεξαχθούν στις 7 & 8 Μαρτίου

 οι αγώνες Χιονοδρομίας των Ένοπλων Δυνάμεων

και Σωμάτων Ασφάλειας για το 2012.

 

Ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του επιχείρηση, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φιλοξενούν και συνδιοργανώνουν το Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έτους 2012, που θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.
Το αναγνωρισμένο αυτό πρωτάθλημα, το οποίο έχει να διεξαχθεί από το έτος 2008, διεξάγεται, πάλι, εφέτος, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, από αντιπροσωπευτικές ομάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι αθλητές, χιονοδρόμοι, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, με εξαιρετικές διακρίσεις στη χιονοδρομία, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όπως η Σοφία Ράλλη, ο Βασίλης Ζηλάκης, ο Σπύρος Ανδριόπουλος και πολλοί άλλοι.
Το πρωτάθλημα – οι αγώνες χιονοδρομίας αυτοί διοργανώνονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με την αμέριστη συνδρομή, υποστήριξη και συνδιοργάνωση, του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού του Κέντρου καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
Σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαβρύτων στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο εκπρόσωπος της Α.Δ. Αχαΐας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Φανός, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α’ κ. Διονύσιος Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΑΣΑΕΔ Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Μαργιωλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Βαζαίος, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος κ. Κώστας Δελημάρης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και βοηθός Δημάρχου κ. Ευθύμιος Τζόβολος, στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικά και υποστηρικτικά ζητήματα του πρωταθλήματος και οριστικοποιήθηκε του πρόγραμμα του, το οποίο έχει ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2012



ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ώρα 09:00 Αναγνώριση Πίστας1ης Διαδρομής του Αγωνίσματος της Γιγαντιαίας Κατάβασης
Ώρα 09:30 Αγώνισμα Γιγαντιαίας Κατάβασης (1η Διαδρομή)
Ώρα 10:30 Αναγνώριση Πίστας 2ης Διαδρομής του Αγωνίσματος της Γιγαντιαίας Κατάβασης
Ώρα 11:00 Αγώνισμα Γιγαντιαίας Κατάβασης (2η Διαδρομή)
Ώρα 18:00 Τελετή Διεξαγωγής Αγώνων στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων – Απονομές Επάθλων Πρώτης Ημέρας


ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ώρα 09:00 Αναγνώριση Πίστας1 ης Διαδρομής του Αγωνίσματος της Τεχνικής Κατάβασης
Ώρα 09:30 Αγώνισμα Τεχνικής Κατάβασης (1η Διαδρομή)
Ώρα 10:00 Αναγνώριση Πίστας 2ης Διαδρομής του Αγωνίσματος της Τεχνικής Κατάβασης
Ώρα 10:30 Αγώνισμα Τεχνικής Κατάβασης (2η Διαδρομή)
Ώρα 12:00 Τελετή Λήξης – Απονομές Επάθλων στο χώρο του Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου



Οι αγώνες χιονοδρομίας αυτοί, είναι ανοικτοί και ελεύθεροι στο κοινό, να τους παρακολουθήσει και ήδη έχει εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό, από χιονοδρόμους, νέους, συλλόγους, φορείς, μαθητές, φοιτητές και πλήθος κόσμου, οι οποίοι ετοιμάζονται ν’ ανηφορίσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στις 7 και 8 του Μάρτη για τους Αγώνες.
Η τελετή διεξαγωγής των Αγώνων αυτών θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων την Τετάρτη 7 Μάρτη και ώρα 18:00 και την έναρξή τους θα κηρύξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την παρουσία και Ολυμπιονικών.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά το πέρας της παραπάνω σύσκεψης δήλωσε:
“Τα Καλάβρυτα και το μοναδικό Χιονοδρομικό μας Κέντρο, φιλοξενούμε και συνδιοργανώνουμε, εφέτος, τους Αγώνες Χιονοδρομίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που επαναδιεξάγονται μετά από τρία χρόνια.
Η διεξαγωγή των αγώνων αυτών αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διοργάνωση των καλύτερων αγώνων χιονοδρομίας που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Διάσημοι και αναγνωρισμένοι αθλητές χιονοδρόμοι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και από τα στρατευμένα παιδιά μας, για δύο ημέρες, θ’ αγωνιστούν στα αγωνίσματα της γιγαντιαίας και της τεχνικής κατάβασης, στις εξαιρετικές πίστες του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, αποζημιώνοντας τους εκατοντάδες θεατές με ένα υπέροχο αγωνιστικό θέαμα.
Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, προτείνουμε και αναλαμβάνουμε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, στη χιονοδρομία, να τη φιλοξενούμε σταθερά και μόνιμα, κάθε χρόνο, στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο.
Προσκαλώ όλους όσους ενδιαφέρονται για τους αγώνες και ιδίως τους νέους και τις νέες να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε τους καταξιωμένους χιονοδρόμους μας που υπηρετούν στις ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας, στους Αγώνες Χιονοδρομίας που θα δώσουν, στις 7 και 8 του Μάρτη, στις φιλόξενες πίστες και στους αναβαθμισμένους χώρους του Χιονοδρομικού μας Κέντρου”.