Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

eTypesetting: Μια νέα ιδέα στον χώρο του Ψηφιακού βιβλίου

 

 

Είναι γεγονός ότι το ψηφιακό βιβλίο και οι ψηφιακές εκδόσεις (ebooks) αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Εάν δεν το έχετε προσέξει ή δεν έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε αυτή την «αγορά» σας συνιστούμε να το κάνετε!

Σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post ανακοίνωσε ότι η Amazon πουλάει πλέων περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks) απ’ ότι κανονικά βιβλία! Σε άλλο άρθρο, το msn money αναφέρει ότι οι πωλήσεις των ebooks μέχρι το 2013 θα έχουν τετραπλασιαστεί! Είναι πράγματι Εντυπωσιακό.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η μεγάλη διείσδυση στην καθημερινότητα μας των smart phones (όπως το iPhone) και των tablet pc (όπως το iPad), καθώς και του «αναγνώστη eBook» kindle της Amazon (αν και στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος). Όλοι οι χρήστες των smart phones και tablets έχουν πλέων την δυνατότητα να κατεβάσουν από το app store ή το android market ηλεκτρονικά βιβλία και να τα διαβάσουν στην συσκευή τους. Τα επόμενα χρόνια θεωρώ η «αγορά» του βιβλίου θα γνωρίσει μεγάλες ανακατατάξεις!

Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες στην «αγορά» του βιβλίου, μια νέα ελληνική προσπάθεια και έξυπνη ιδέα έπεσε στην αντίληψη μας. Το Project ονομάζεται eTypesetting και αποτελεί μια ομάδα υπηρεσιών πάνω στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Στην εποχή λοιπόν που το ψηφιακό βιβλίο παίρνει τη θέση του δίπλα στο έντυπο, οι απαιτήσεις των αναγνωστών για ποιοτικές ψηφιακές εκδόσεις αυξάνονται καθημερινά. Αυτό σημαίνει για τους εκδότες ότι η παράλληλη έκδοση ενός νέου βιβλίου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Επιπλέον, η επανέκδοση παλαιότερων τίτλων σε ψηφιακή μορφή δίνει μια σημαντική ευκαιρία νέων πωλήσεων για βιβλία που έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους στην αγορά.

Η ομάδα υπηρεσιών eTypesetting δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους εκδοτικούς οίκους αλλά και σε ανεξάρτητους συγγραφείς την ευκαιρία να μεταφέρουν τα βιβλία τους σε ψηφιακή μορφή με υψηλή ποιότητα, αλλά και να τα διαθέσουν άμεσα προς πώληση από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και άλλων βιβλιοπωλείων, χωρίς να μπουν σε περίπλοκες διαδικασίες οι ίδιοι και με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Επιπλέον, για τους ανεξάρτητους συγγραφείς που δεν έχουν τέτοια δυνατότητα, το eTypesetting περιλαμβάνει την επιμέλεια και διόρθωση του βιβλίου καθώς και τον σχεδιασμό του εξώφυλλου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το eTypesetting πατώντας εδώ.

 

πηγή : http://epixeirein.gr/